DESTEK TALEBİ göndermek için *** Buraya Tıklayabilirsiniz ***

İletişim için: +90 850 420 90 00

Logo Ürünleri Kurulumları

  • Tarih: 4 Şubat 2014, Salı 16:02
  • Etiketler: Tiger Enterprise kurulumu, Tiger Plus kurulumu, Go Plus kurulumu,Go kurulumu
Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. 

Örneğin "Kobi" ürünleri için;

ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO_PLUS/klasöründen istenilen güncel versiyonlara ulaşılabilir. Bu kurulum dokümanında kurulum işlemlerinde örnekler "Go Plus" ürünü üzerinden yapılmıştır. Kurulum işlemleri, diğer tüm ürünlerimiz için de aynı şekilde yapılmaktadır. 

Logo ürünlerinin kurulumu, kurulum için yetkilendirilmiş olan iş ortaklarımız aracılığıyla yapılır. İş ortaklarımızın, FTP'den indirilen programın kurulabilmesi için ürüne ait "Lisans Anahtarı" nı temin etmiş olmaları gerekir. Logo'dan "Lisans anahtarı" talep etmek için; Logosphere sistemine bayi kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanılıp, sipariş girişi yapılmalıdır. 

Logosphere üzerinden "Lisans Anahtarı" işlemleri:

http://logosphere.logo.com.tr/ adresine ilgili bayi kullanıcı kodu ile giriş yapılır. 

Siparişi girilen ürün için oluşturulan "Lisans Anahtarı"nın kurulabilmesi için; Logo tarafından "Onay"lanmış olması ve "İş ortağı" tarafından müşteriye çıkış işleminin yapılmış olması gerekir. Edinilen lisans anahtarıyla ftp://download.logo.com.tr üzerinden indirilen mevcut ürünün "Setup.exe" dosyası çalıştırılır. Kurulum ekranında; kurulum süresince size yardımcı olacak "InstallShield Sihirbazı" devreye girer.

Sihirbazin devreye girmesiyle ileri tuşuyla yükleme işlemine geçilir.

Siparişi girilen ürün için oluşturulan "Lisans Anahtarı"nın kurulabilmesi için; Logo tarafından "Onay"lanmış olması ve "İş ortağı" tarafından müşteriye çıkış işleminin yapılmış olması gerekir. 

Edinilen lisans anahtarıyla ftp://download.logo.com.tr üzerinden indirilen mevcut ürünün "Setup.exe" dosyası çalıştırılır. Kurulum ekranında; kurulum süresince size yardımcı olacak "InstallShield Sihirbazı" devreye girer. 

Sihirbazın devreye girmesiyle ileri tuşuyla yükleme işlemine geçilir.

Kurulumun "Yükleme Türü" ekranında ; "Ürün Kurü", "Versiyonu Güncelle" ve "Deneme Paketi Kur" seçenekleri yer alı. ulumu, versiyon değişikliği ve deneme paket kurulumu seçenekleri yer alır.
Ürünü Kur: İlgili lisans anahtarına ait paketin kurulumu,Versiyon Güncelle: Yüklü olan programın yeni versiyonunun yüklemesi, (GO Plus Versiyon değişimi dosyalarına da diğer setup dosyalarının bulunduğu ftp://download.logo.com.tr/Windows/KOBI/GUNCEL/GO_PLUS/ adresinden ulaşılabilir. Yükleme yapılmak istenen versiyona ait kurulum dosyaları (Setup.exe) bu adresten alınıp, kopyalanmalıdır. Kopyalama işlemi sonrasında setup.exe çalıştırılarak kurulum yapılır.) 
Deneme Paketi Kur: Kısıtlı kullanım için üretilmiş programların kurulumu için kullanılır. Deneme paketleri kayıt ve süre kısıtı vardır.

Kurulum için yükleme türü seçildikten sonra, lisans anahtarı girilir. Lisans anahtarı kopyalanmış ise sol alt köşedeki "Anahtarı Yapıştır" butonuyla manuel yazmaya gerek kalmadan otomatik yapıştırılabilir.

Lisans anahtarı girişi yapılıp, ileri tuşuna basıldıktan sonra "Hedef Konumu Seç" ekranına ulaşılır. Bu ekranda GO PLUS programının yükleneceği klasör seçilmelidir.

Öndeğer olarak programın yükleneceği klasör olarak C:Program FilesLOGO GO PLUS listelenir. İstenirse bu klasör adı "GÖZAT" butonuna basılarak listeden mevcut klasörlerden birisi seçilerek değiştirilebilir veya düzenlenebilir.

Hedef konumu seçtikten sonra "İleri" tuşu ile devam edildiğinde karşımıza gelen ekranda "Offline yükleme" ile ilgili seçenek yer alır. Offline Yükleme : sunucu bilgisayarı internete bağlama zorunluluğu olmadan, internete bağlanabilen bir terminal kullanılarak yükleme yapılmasıdır. Sunucu üzerine programın network paylaşımı kullanılarak yüklenir.
Yüklemenin yapılacağı sunucunun internete erişimi mümkün değilse, offline yükleme yapılması gerekmektedir. Eğer sunucu internete eriştirilebiliyorsa, işlem adımlarının kolaylığı ve yüklemenin kısa sürede sonuçlanması için önerdiğimiz; offline yükleme tercih edilmeden yükleme işlemine devam edilmesidir.

Yetkili İş Ortağı Bilgileri ekranında ; yükleme yapacak iş ortağı yetkilisine ait bilgilerin girişi yapılmalıdır.

İş ortağına ait bilgi girişlerinin tamamlanmasından sonra, programın yükleneceği müşteri ve müşteri yetkilisi bilgileri girilmelidir. İlgili lisans anahtarı ile önce ilgili müşteriye daha önceden bir yükleme yapıldıysa "Müşteri Bilgileri" formu dolu olarak listelenecektir.

Müşteri bilgilerinin tamamlandıktan sonra "Aktivasyon" bölümüne ulaşılır. Aktivasyon ekranında ileri düğmesine tıklanmadan "İnternet bağlantısı" kontrol edilmelidir.

Lisans Server Bilgileri ekranında, sistem otomatik olarak sunucu ve port bilgilerini ön değer olarak listeler. Değişiklik yapmadan devam etmek için ileri tuşu tıklanır.

Lisans server bilgilerinin girilip, devam edilmesinden sonra yükleme başlayacak ve program dosyaları kopyalanacaktır.

Kurulumun son aşamasında ilgili anahtar ile kurulan içerik "Kurulu Lisanslar" ekranında listelenir. Tamam tıklanarak devam edilir.

İlgili lisans anahtarının kurulumundan sonra; kullanıcı arttırımı, ek modül v.b. ek kurulumlar yapılacaksa; "Modül aktivasyonu yapmak istiyorum" seçeneği tıklanarak diğer ek paketlerin aktivasyonu yapılabilir. Modül aktivasyonunda ek modüller ya da paketlere ait lisans ahantarı girilerek aktivasyon yapılır. Başka bir ek paket yüklenmeyecekse "Son" düğmesi tıklanarak kurulum tamamlanır.