DESTEK TALEBİ göndermek için *** Buraya Tıklayabilirsiniz ***

İletişim için: +90 850 420 90 00

Windows XP desteği sona erdi

  • Tarih: 16 Ekim 2014, Perşembe 10:10
  • Etiketler: windows xp

Windows XP desteğinin sonu ne anlama gelir?

Microsoft,Windows XP için 12 yıl boyunca destek sundu. Ancak artık, yeni ve harika deneyimler sunabilmek için donanım ve yazılım ortaklarımızla birlikte kaynaklarımızı daha yeni teknolojilere yatırma zamanımız geldi. Bundan dolayı, Windows XP için bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olan otomatik güncellemeler dahil teknik yardım artık sunulmamaktadır.

Microsoft, Windows XP'de Microsoft Security Essentials indirme olanağını da sonlandırdı. Bilgisayarınızda Microsoft Security Essentials zaten yüklüyse, kötü amaçlı yazılımlardan korumaya yönelik imza güncellemelerini kısıtlı bir süre daha almaya daha devam edeceksiniz. Ancak, Microsoft Security Essentials'ın (veya başka herhangi bir virüsten koruma yazılımının) en son güvenlik güncellemelerine sahip olmayan bilgisayarlarda kısıtlı bir etkiye sahip olacağını lütfen unutmayın. Bu da Windows XP çalıştıran bilgisayarların korunmayacağı ve virüs bulaşma riskiyle karşı karşıya olacağı anlamına gelir.

Windows XP'yi kullanmaya devam edersem ne olur?

Destek sona erdiğinden, artık Windows XP'yi kullanmaya devam ederseniz, bilgisayarınız çalışır ancak güvenlik risklerine ve virüslere karşı daha korumasız hale gelebilir. Internet Explorer 8 de desteklendiğinden, Windows XP bilgisayarınız İnternet'e bağlıysa ve web'de gezinmek için Internet Explorer 8'i kullanıyorsanız, bilgisayarınızı başka tehditlere de maruz bırakıyor olabilirsiniz. Ayrıca daha çok yazılım ve donanım üreticisi, ürünlerini Windows'un daha yeni sürümlerine uygun hale getirdikçe Windows XP ile çalışmayan daha fazla uygulama ve cihazla karşılaşabilirsiniz.

Bilgisayarımı nasıl koruma altında tutarım?

Destek sona erdiğinden, bundan sonra bilgisayarınızı koruma altında tutmak için iki seçeneğiniz vardır:

Mevcut bilgisayarınızı yükseltin

Eski bilgisayarların çok azı Windows'un en son sürümü olan Windows 8.1 çalıştırabilir. Bilgisayarınızın Windows 8 için sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetlemek üzere Windows Yükseltme Yardımcısı'nı indirip çalıştırmanızı ve bilgisayarınız gereksinimleri karşılıyorsa yükseltmek için öğreticideki adımları uygulamanızı öneririz. Windows 8.1 sistem gereksinimleri Windows 8 sistem gereksinimleriyle neredeyse tamamen aynı olduğundan, bilgisayarınız Windows 8 çalıştırabiliyorsa büyük olasılıkla ücretsizWindows 8.1 güncellemesini edinebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi edinmek için SSS bölümünü okuyun.

Yeni bir bilgisayar edinin

Şu an kullandığınız bilgisayar Windows 8.1 çalıştıramıyorsa yeni bir bilgisayar satın almayı düşünme zamanı gelmiş olabilir. Yeni bilgisayar seçeneklerimize göz atmayı unutmayın. Eskisinden çok daha güçlü, hafif ve tarz sahibiler, ve ortalama fiyatları 12 yıl öncesindeki ortalama bir bilgisayar fiyatından çok daha uygun.

Windows XP'deki tüm öğelerimi yeni bilgisayara nasıl taşıyabilirim?

Windows XP'deki öğelerinizi, Windows XP bilgisayarınızdaki dosyaları, ayarları ve kullanıcı profillerini yeni bir Windows dizüstü bilgisayarına, masaüstü bilgisayarına veya tablete nasıl taşıyabileceğinizi adım adım anlatan ücretsiz bir veri taşıma çözümü olan Laplink ile taşıyabilirsiniz. Verilerinizi taşımak için Windows XP bilgisayarınızın gerekli olacağını ve verilerinizi yalnızca Windows 7, Windows 8 veya Windows 8.1 çalıştıran bir bilgisayara taşıyabileceğinizi unutmayın.

Windows 8.1 ile nelere sahip olurum?

Windows 8.1, Windows XP ile yapmaya alışık olduğunuz tüm işleri kolaylaştırırken keşfetmeniz ve keyfini çıkarmanız için pek çok yeni olanak sunar.